*peppar peppar ta i trä*

Jag har i någon dag trott att jag fått det nya viruset "System tool 2011". Ett virus som scannar av allt man har på sin dator och allting man gör på sin dator. Så igår när älskling och jag skulle betala våra solkrämer och godisar så ville jag inte låta honom betala på min dator, fall-i-fall. Så i dessa tveksamma dagar jag haft har jag läst diverse tips, sett filmer och läst ännu mer om vad man ska ladda ner för att få bort viruset osv. Jag har inte haft något större symptom om att ha ett virus men eftersom det scannar av uppgifter osv vill jag inte lägga mina bankuppgifter/inloggningar rakt i näven på en bov. MEN, nu börjar jag komma underfund med att jag inte har något virus, inte System tool 2011 iallafall ;).

Varifrån får man det?
Efter allt studerande av detta virus .. Fast, jag kanske ska nämna vart man kan få det? På Kissies och Dessies bloggar tydligen. Det uppdagas även att genom hemsidor/länkar/tips andra ställen man kan ha fått det, några nämner facebook och någon nämner flashbacks pornografi. Jag vet inte om bloggarna fortfarande delar med sig, men jag tar ingen chans. Och att respektiver länkar via facebook också sprider samt flashbacks (forum?) är endast vad jag läst.


Men, hur vet man om man fått det?
Eftersom jag inte visste OM jag fått det, så har jag ju sökt rätt mycket på hur viruset "visar sig".. Bla så ändras bakgrundsbilden sig, det blir som en stor varnings text. Sedan kommer det komma upp bubblor/rutor med info där det står att System tool upptäckt virus i alla möjliga former. Viruset kan även ge svårigheter att öppna program, för vissa kan inte öppna sina virusprogram, öppna internet, datorn blir riktigt slö etc etc. 

Det som är det roliga.. (jättekul.....) är att viruset beter sig och visar sig som om det är ett antivirus program, det är därför det kommer upp bubblor/rutor om att datorn är infekterad. Iallafall, om man någonsin haft ett norton eller liknande antivirus program så vet man ungefär hur det ser när man öppnar det för t.ex. en genomsökning eller statuskoll. På samma sätt är system tool uppbyggt och det hänvisar även till hjälp om man betalar för "virusprogrammet" (som inte är ett virusprogram utan själva viruset). Varför de vill att man ska betala är ju självklart för att då skickar du dina (bank)uppgifter till dem.


Hur blir man av med det?
Det bästa sättet för att få sig en generell bild av hur man kan gå tillväga, det finns så många olika sätt är faktist att googla på system tool 2011. Det finns många tutorials på youtube, mest på engelska, men man kan ju se filmen om och om igen. Eller genom att som jag skrev, söka på google. De effektivaste sätten jag läst om inkluderar ofta en systemåterställning, en felsökning och ibland även nerladdning av andra antivirus program. Men det finns många enkla tips, men det största tipset innan man ger sig på det är att läsa kommentarer, för där ger folk som provat på tipsen feedback som kan göra det ännu lättare för en själv.


Lycka till !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0