SNART.

Alltså packningen har gått bra idag. Jag har självklart saker kvar, ett par skor på torkning (sant), bikinis på torkning, mobil och laddare på laddning och tandborsten. Fan det var något mer. Ja, alla skor och till sist funderar jag nu kring om jag ska ta med mina träningsbyxor. Det är ju så jävla nice att glida i. Inte långa, inte korta, bara är. Ah, de får nog åka med. Älskling har packat tio (10!!!) kg. Haha, jag är nog uppemot 100 snart. Men jag har alla krämer, salvor, schampo osv. Men jag är ändå stolt över min snåla packning. Det kan omöjligt väga mer än 20 kg. Då dör jag litegrann.

Fortsätta packa nu, eller chilla runt här iallafall. Jag tror inte jag glömt något, och jag har inte freakat ut även om jag inte ens har en packlista. Vad är detta, hur kan jag INTE ha en. är man sjuk om man skriver en på flyget dit? Hahahah..


Smack ! 

6/9

Dagarna närmar sig med stormsteg. Varje dag kommer jag på vettiga saker att kolla upp/köpa innan vi sticker. Men, nu är det inte många dagar så det gäller att man kommit på det nödvändiga redan! Fast, jag har inte börjat packa än. Men idag tog vi med väskan det är tänkt att jag ska ha (för jag ska inte ha min fina hallonrosa..) utan vi ska ha väskor. Utan hjul, blir spännande! Iallafall, idag när vi kom hem till mig för ca 2 timmar sedan och jag gick upp på mitt rum såg jag att Sofie kräkt i min säng, på mina kläder! Wtf, haha.. Så nu körs tvättmaskinen ;p.

Jag får väl skylla mig för att jag låter allting ligga framme, eller iallafall låtit ligga framme nu denna veckan. Om hon inte spytt på min filt och kläderna så hade det legat på lakanet och sugits upp i madrassen så jag är rätt tacksam ändå! Haha. Pest eller Kolera?

Idag kom jag på att det kanske ändå är värt att ta med lite eget tvättmedel. Vi har inte läst något om kemtvätt.


Igår var det firning i fin lokal och pompa och ståt av Sandra och hennes vän Emilia som fyllt 20! Vi tjejer fick komma vid sju så var det lite tilltugg som var redigt gott. Matlust igen? -Ohyes! Sen blev det någon lek och båda var roliga tyckte jag.. Men namn, haha, det är väl inte min starkaste sida.. Vid halv tio någonting så begav jag mig, tyvärr. Fast visst, det var ju frivilligt, men. Jag vill verkligen bli frisk. Känner mig betydligt bättre idag, än föregående dagar. locket är kvar, snoret är kvar, huvudvärken är kvar, allting är bara lite mildare! Men jag behöver ändå ha någon dag lugnt till. Imorgon och Måndag ef.m..

Fan vad jag blev sugen på kladdkaka. Sådan från coop. Lagom lägligt. Not. Vi ska strax hoppa i badet, älskling och jag. Hipphipp ska bara ta slut... Och nu undertiden borde jag ju lägga undan alla väskor som ligger på golvet. Men bara borde. Också borde jag lägga alla respapper i en plastmapp. För det har jag fortfarande inte gjort.

Ohja, idag växlade vi pengar. 27.500:- bath har vi nu iallafall. Har ärligt en känsla av att det kommer räcka väldigt länge. Även om man måste dela summan på 4 eller 5 för att få fram pengarnas värde i svenska. Påtal om pengar, korten vi ska ha med oss, igår höllt jag nästan på att spärra mitt. Min kod är så enkel att jag glömt bort den. Hoppas inte det händer fler gången. Men jag minns den inte nu heller. Nej, väskorna! 3 min!


Smack !

5/9

Jag tar det lugnt. Tydligen vill det inte hjälpa mig, för igår upptäckte jag på "skojs skull" att jag har/hade(?) feber. Det vettigaste jag gjorde igår var iallafall att betälla medicin inför resan. Tummen upp!

Idag började jag må sådär illa som jag gjorde igår. Tydligen går det inte att överleva på vatten och lite blåbärssoppa, så jag kokte soppa igårkväll. Inatt sov jag underbart gott. Förutom att jag var uppe en halvtimme mellan ett och halv två. Men så gott som jag sov sen hade jag lätt kunnat varit uppe en halvtimme till för att få sova fram tills nu.

Jag blir bara så jäkla rastlös när jag ligger i sängen, på ryggen, kan inte vända på huvudet för då gör huvudvärken, ögon-rinnandet och snor-stockningen sig påmind. Nu ska jag slappa en bra stund till.


Smack !

"Alltså det är verkligen..."

Om nio dagar, mindre än det.. Så är vi i värmen med steeeekande sol (hope). Men, vaddå? Märks det att jag längtar eller? Det suger ju bara så H-A-R-D att jag blivit förkyld nu. Hoppas verkligen att det går över snart! Samtidigt vet jag inte om jag bara borde vila, låta förkylningen ta över kroppen och på nio dagar måste jag ju hinna bli frisk. Eller om jag bara ska köra på i 200 blås och hoppas att förkylningen blir undanträngd?

Förresten så verkar det snart bli av att vi även betalar för bilen! Vilken jävla månad detta är! Dessutom har jag ofc med "flit" glömt bort att skicka in mina arbetade timmar till LM. Och pengar från Prenzo kommer inte förrens nästa månad. Sen är det ju trevligt om vi kan leva lite i Thailand. Men i runda slängar blir det + för att sedan "försvinna" ca 50'. Vaddå, dyr i drift? Neeerå. En helt vanlig Januari månad, phaa! Men, då är vi Thailand resenärer, men fickpengar, och en halv bilägare. Men, inget tas ut i förskott. Även om jag brukar vara bra på det.

Idag träffade jag Sandra och Imorgon blir det Carro!

Funderar på om jag ska plocka undan alla snorservetter som ligger på golvet, Jonas hoppar som en groda mellan högarna (som är på hela golvet) och kläckte ur sig -"Alltså Vivi det är verkligen äckligt med allt papper på golvet!". Jaha. Det var ju synd att du tycker det, sålänge de inte är i sängen är jag glad! Hahaha..


Smack !

Bedtime?

Alltså, nu är det såhär. Att jag har blivit sjuk. Förkyld. Jag har precis gjort en hel lista med saker jag borde göra. Då känns det bättre att sitta här och inte göra något vettigt. Älskling slutar snart, så då får han ta hand om mig tror jag allt. Nej, dax att återgå.


Smack !

Planer.

Igår var ju inte riktigt som det brukar vara. Men samtidigt så är det kul med lite ombytt så man vet vad man trivs bäst med ... Muaha. Igår var det jag och massor av killar (iallafall de sista timmarna). Men i början av kvällen så var det jag, älskling och Robin. Ett bra team, grabbarna alltså ;). Jag var chaffis på eget initiativ, så jag var inte riktigt med i alla diskusioner/snack. Vi startade på mando bar, för vi kom inte in på TGI's haha. Lätt för att killarna var med.. Mando hade nice drinkar med (man är ju tvungen att provsmaka så inte killarna blir dåliga) och jag drack alkoholfritt. Chrille och hans vän dök upp vid tolv och vid halv ett kom två killar till. Jag, Jonas och Robin tog bilen till båten. Frittinträde och fri garderob är ju helt okej. Men stället är ju rätt speciellt. Jag kanske inte var där med "rätt" folk heller, hade föredragit tjejerna! Kvart över två begav vi oss därifrån. Körde Robin hem och sen körde vi inom McDonalds på Jonas begäran innan vi kom hem.

Detta har varit den största party veckan jag haft, även om jag druckit en gång av tre. Men det var lill-lördag, Onsdag, på Etagé -nyktert. Fredags på TGI's onyktert, firning av Mia. Lördag, igår, nyktert på Mando och Båten. En komplett vecka! Den har iallafall varit väldigt bra..

Påtal om bra, så kollade jag jobb mailen, två nya mail strax efter det nya året! Påminns man av vilken sommar det komemr bli? Fyfaaan! Jag ser fram emot en sommar med fruktansvärt mycket JOBB. Därför kändes det inte så svårt att tacka ja till en skidresa i Mars. Änsålänge är det bara planer, men jag är ju lätt på! Det var det som var tanken från början dessa månader, Thailand är ju bara ett stort plus såfall. Tillbaka till jobb så är det 7½ månad med hard work. Med allting som händer som varit "hemligt" (t.o.m. för mig!) så kommer det förhoppningsvis bli få timmars sömn!

Nope, nu ska jag svida tshirt och dra mig till limhamn och hämta älskling och mojje som dykt idag. Tror de har en till innelektion, sen är det bara fyra utedyk och efter det står de med varsitt certifikat till scubadiving, GRYMT!


Smack ! 

I'm having a good time with you!

Mitt rum är KAOS! Jag har inte varit hemma på flera dagar, har liksom bott i mina så plastpåsar hos älskling, och i hans t-shirtar.. Men nu är vi hemma hos mig, ska snart hoppa in i duschen, men det hade varit nice att komma ren till ett nystädat rum. Så det är väl bara att ta tag i det, med en jäkla massa musik, så man iallafall blir lite taggad. Ikväll mini-firar vi Mia! På TGI's verkar det bli, inte mig emot ;). Älskling är min backup plan på chaffis, men hans pärons flyg blev lite försenat (de kommer hem idag). Så jag får se hur vi löser allt. Men vi är rätt bra på att lösa saker ...

Vi var och handlade med mormor för en liten stund sedan också. Det tjänade vi 1000:- på. Till resan alltså, hon ville bjuda oss på middag men det räcker förhoppningsvis till mer än en middag! Om vi inte slår på stort dvs! Haha, vi har ätit för det innan..

Nej, städning var det ... suck.


Smack !

Gråt ej över spilld mjölk

Men om den bokstavligt talat hamnat i sängen? I älsklings nybäddade säng? Och detta var den sista mjölken.. Haha. Vilket problem! Och jag spillde inte bara en gång, utan två! Typiskt mig.. Nu har jag iallafall sms'at Jonas att han får handla mer mjölk med sig hem.....

Well. Jag har inget vettigt att skriva egentligen. Det är bara massa små kluddar. Så jag struntar i det. Iallafall, om 13 (TRETTON) dagar tills vi sitter på ett plan, ett plan till T-H-A-I-L-A-N-D!!!!


Smack !


*peppar peppar ta i trä*

Jag har i någon dag trott att jag fått det nya viruset "System tool 2011". Ett virus som scannar av allt man har på sin dator och allting man gör på sin dator. Så igår när älskling och jag skulle betala våra solkrämer och godisar så ville jag inte låta honom betala på min dator, fall-i-fall. Så i dessa tveksamma dagar jag haft har jag läst diverse tips, sett filmer och läst ännu mer om vad man ska ladda ner för att få bort viruset osv. Jag har inte haft något större symptom om att ha ett virus men eftersom det scannar av uppgifter osv vill jag inte lägga mina bankuppgifter/inloggningar rakt i näven på en bov. MEN, nu börjar jag komma underfund med att jag inte har något virus, inte System tool 2011 iallafall ;).

Varifrån får man det?
Efter allt studerande av detta virus .. Fast, jag kanske ska nämna vart man kan få det? På Kissies och Dessies bloggar tydligen. Det uppdagas även att genom hemsidor/länkar/tips andra ställen man kan ha fått det, några nämner facebook och någon nämner flashbacks pornografi. Jag vet inte om bloggarna fortfarande delar med sig, men jag tar ingen chans. Och att respektiver länkar via facebook också sprider samt flashbacks (forum?) är endast vad jag läst.


Men, hur vet man om man fått det?
Eftersom jag inte visste OM jag fått det, så har jag ju sökt rätt mycket på hur viruset "visar sig".. Bla så ändras bakgrundsbilden sig, det blir som en stor varnings text. Sedan kommer det komma upp bubblor/rutor med info där det står att System tool upptäckt virus i alla möjliga former. Viruset kan även ge svårigheter att öppna program, för vissa kan inte öppna sina virusprogram, öppna internet, datorn blir riktigt slö etc etc. 

Det som är det roliga.. (jättekul.....) är att viruset beter sig och visar sig som om det är ett antivirus program, det är därför det kommer upp bubblor/rutor om att datorn är infekterad. Iallafall, om man någonsin haft ett norton eller liknande antivirus program så vet man ungefär hur det ser när man öppnar det för t.ex. en genomsökning eller statuskoll. På samma sätt är system tool uppbyggt och det hänvisar även till hjälp om man betalar för "virusprogrammet" (som inte är ett virusprogram utan själva viruset). Varför de vill att man ska betala är ju självklart för att då skickar du dina (bank)uppgifter till dem.


Hur blir man av med det?
Det bästa sättet för att få sig en generell bild av hur man kan gå tillväga, det finns så många olika sätt är faktist att googla på system tool 2011. Det finns många tutorials på youtube, mest på engelska, men man kan ju se filmen om och om igen. Eller genom att som jag skrev, söka på google. De effektivaste sätten jag läst om inkluderar ofta en systemåterställning, en felsökning och ibland även nerladdning av andra antivirus program. Men det finns många enkla tips, men det största tipset innan man ger sig på det är att läsa kommentarer, för där ger folk som provat på tipsen feedback som kan göra det ännu lättare för en själv.


Lycka till !

Min chans.

Flyr från mig själv, till mig själv, hemma. Älsklingen och Mojje är på dykcentrat, avlämnade. Så nu är jag hemma och bara slipper tänka på något. Typ, för jag måste städa hela mitt rum. Kolla igenom ett litet skafferi (inget roligt sådant, men bättre nu än om två veckor!) och lämna något kvitto här hemma. Sen ska jag hämta mina kråkor och så ska jag försöka lura på dem pizza. Hehe, från pizzahut, fyfan vad gott! Tror de är klara om en timme, så jag kör inom en timme. Alltså, en timme att städa och röja.

Påtal om att röja så står det fortfarande en sopsäck sen nyår i hallen hos älskling..

Idag var vi och kollade på väskor. Jonas vill verkligen ha en backpacker väska. Eh, jag vet inte vad jag tycker om det riktigt.. Som handbagage är det okej, men that's it.. Tror jag.

Nej. Ska väl försöka resa mig från stolen nu då..



Smack !

2010 - 2011

Nytt år. Nya chanser.

Tack för ikväll alla som kom och stannade och gick. Haha.. Jag hade trevligt, och tyckte vi klarade maten galant!

Tolv-slaget var champagne, gott nytt år önskningar och darrande kropp, satan vad kallt det var! En stund därefter blev det sluddriga telefon samtal och efter en timme ungefär var alla hemma här som skulle vara hemma. En tid därefter begav sig de sista gästerna Carro och Theis. Då blev det något kort timmes sömn, men nu känner jag att snart är det morgon morgon, så jag kan likagärna hålla mig uppe. Jag vet bara inte vad jag ska sysselsätta mig med. Film känns lite sådär. Får kolla om det inte är nyheter snart på tv. Annars så vet jag att det blev en liten bit kladdkaka över.
Fast, att bara krypa ner brevid älskling och kramas lite är inte så fel det heller.

Gott gammalt, gott nu och gott nytt!



Smack !

RSS 2.0